Los Angeles
Добре дошли в Холивуд - мястото, където всичко е възможно. Присъединете се към нас и се забавлявайте.

Модни икони №1 [Готова тема]

Go down

Модни икони №1 [Готова тема]

Писане by Нора Морган on Сря Апр 06, 2011 10:08 am

  Модни икони

  'Imagine being blind and deaf at age seven.'* са първите думи от есето, с което Мила Кунис кандидатства в колежа. Тя го използва, за да представи чувствата, които е изпитвала щом е стъпила на американска земя.
  Аз ще си позволя да я интерпретирам и ще кажа: 'Imagine being blind and deaf at the red carpet' И ще „изобразя” как се чувства една новоизгряла звезда пристъпяйки на червения килим. Там тя е глуха и сляпа за заобикалящия я моден свят, именно защото е новоизгряла. Защото няма собствен стил, няма ясно изградена представа за визията си. Но въпреки всичко се стреми всячески да се докаже като модна икона. А ние знаем, че всяка една звезда буквално си умира да бъде модна икона, защото това я увековечава, нали?
  Все някой, някога и някъде е попитал: Всъщност някой има ли идея как се създава модна икона?
  Е, аз не съм присъствала на задаването на въпроса, но с радост ще дам отговора.
  Момент! Някой от предните редици вдига ръка и прошепва: Късмет?
  През двама души от него друг додава: Харизма?
  „Или пък по наследство ще кажете?” помислям си криво и се изправям, за да заявя мнението си: Не! Не! И не!- думите ми отекват и всички погледи се завъртат към мен. Затаяват дъх и очакват отговора ми.- Една модна икона се създава от точния стилист! – казвам без да се замислям.- Този, който борави с материи и цветове и създава нещо магично, превръща те в идеал, пример за подражание.
  И след като една звезда се утвърди като такава, не след дълго се превръща в модна икона. Дори съм готова да ви дам пример. Завиждате на четирите приятелки от „Сексът и градът”? Чудите се как всеки път изглеждат толкова неотразими? И как Кари Брадшоу успява да съчетае дрехите си по толкова невероятен начин и да се превърне почти за миг в модната икона на малкия екран? Ами отговорът е лесен, читатели- стилист. От главата до пръстите на краката, четирите актриси дължат визията си на Патриша Фийлд. Изключително талантливата модна познавачка избира костюмите за всеки един епизод. Тя ги кара да изглеждат по този начин, тя ги прави модни икони.
  Но може би това не ви стига?
  Е, добре.
  Ще ви задам друг въпрос.- Кой предобрази Линдзи Лоън от спортното патенце в елегантния лебед? На върха на езика ви стои „Сама”, но отново ще трябва да ви разочаровам. Модната метаморфоза, която тя преживя е дело на Патриша Фийлд, същата тази жена, която създаде иконите от „Сексът и градът” и подбра магичния свят на модата в „Дяволът носи Прада”. Спомняте си Мерил Стрийп в ролята на главен редактор и фешън икона? Как вървеше на тънките си токчета и казваше кое 'In' и кое 'Out', как всеки я боготвореше и искаше да ѝ подражава. Да се докосне до стила ѝ и да открадне частичка звезден прах, за да се 'посипе' с него и поне за миг да бъде модна икона... Ах, да образът ѝ ни омагьоса! Но този образ и тази фешън икона се дължат на уменията и таланта, които Патриша Фийлд притежава.


  И ако сте забравили- тя е стилист! Тя е създател!
  Е, вие там... в ъгъла- посочвам неопределено групата от жени, които шушукат- Все още ли мислите, че всичко е късмет и харизма?

  * 'Представи си да бъдеш сляп и глух, когато си на 7'

Автор: Нора Морган
Фотограф: Джаксън Кларк

_________________
avatar
Нора Морган

Брой мнения : 156

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите