Los Angeles
Добре дошли в Холивуд - мястото, където всичко е възможно. Присъединете се към нас и се забавлявайте.

Кафене "Magic'

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Кафене "Magic'

Писане by Eleonor Chloé Bennett on Нед Яну 02, 2011 5:54 pm

First topic message reminder :


Намиращо се на една от затънтените улички на Холивуд, кафене Меджик определено не е най-обещаващото място. Въпреки това, тук правят едно от най-прекрасните кафета в цяла Калифорния. Помещението не е голямо. Има доста маси, повечето от които са сбуторясани между други маси. Сепаретата обаче са страшно приветливи и удобни, разположени точно до прозорците. Повечето хора, търсещи уединение, идваха на това място.


Последната промяна е направена от Елеонор Бенет на Чет Фев 09, 2012 9:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Eleonor Chloé Bennett
Do you believe in love at first sight, or should I walk by again?
Do you believe in love at first sight, or should I walk by again?

Име : Елеонор Мадисън Бенет
Брой мнения : 3214

Върнете се в началото Go down


Re: Кафене "Magic'

Писане by Мел Петрова on Нед Мар 04, 2012 3:17 pm

Думите на Скайлар имаха прозрачно послание. Мамка му! Мамка му! "Дръже се Мел" - казах си аз и се надявах лицето ми да не изразява вътрешната ми разруха. Когато останахме сами погледнах надолу, като вече не се усмихвах. Уморих се да се преструвам. Стейси вече беше разбрала, че не я харесвам.
- И защо да не те харесвам? Ти правиш Скайлар щастлив и всички са доволни, нали така?
Попитах аз и повдигнах рамене. Изведнъж в кафенето сякаш стана ужасно топло. Искаше ми се да си бях вързала косата.
Мислите ми не преставаха да се преплитат. Как Скайлар беше разбрал за увлечението ми по него? "Тъпа си Мел"-наругах се аз на ум. Наистина бях такава. Ако не го бях извикала онази шибана нощ нищо от днес нямаше да е такова, каквото е. Той нямаше да ми прави рязки и болезнени за мен посладния, които ясно казаха, че ние никога няма да сме заедно. Аз не го заслужавах, бях едон нищожество, излишно нищожество. И ако Стейси никога повече не искаше да ме види щях да я разбера. За бога аз си падах по гаджето и! Не можех да се позная, когато ставаше дума за любов.
Погледа ми се върна на нея. Трябвало е да стане актриса, защото се владее изключително добре. Единствено очите и не можеха да ме излъжат. Те казваха колко слаба е всъщност. Отвътре изгаряше от ревност, но на външен вид изглеждаше толкова безгрижна и все пак усмивката и бе толкова изкуствена.

_________________


that moment you realize you love someone

avatar
Мел Петрова
Famous
Famous

Име : Мел Петрова
Брой мнения : 1728

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Skylar Hadley on Нед Мар 04, 2012 3:56 pm

Имах лошо предчувствие за това, което щеше да стане, ако оставех Мел и Стейси сами една с друга; но за жалост не можех да отклоня обаждането. Това можеше да е единствения ми шанс да си намеря нормална работа и щеше да е наистина жалко, ако го пропуснех, тъй като едва ли щеше да ми се даде друга възможност. В крайна сметка Стейс беше права и наистина трябваше да приключа с тези нелегални глупости, които застрашаваха и двама ни. Хванеха ли ме, щяха да ме свържат със Стейси и да й създадат проблеми, а това беше последното нещо, което исках. Не ми пукаше за мен – арестите ми бяха като втори дом – и стига да не замесваха приятелката ми и Мел, изобщо нямаше да си правя труда да се опитвам да живея нормално.

Бях се забил в един ъгъл и слушах внимателно какво ми казваше господинът по телефона, докато от време на време хвърлях по някой поглед към масата, на която седяха двата най-важни човека в живота ми. Стейси се усмихваше с онази своя усмивка, която качваше на лицето си, когато има нещо нередно. Мел изглеждаше съкрушена. Говореха си. Не бях сигурен дали това беше хубаво нещо или не... По едно време така се бях улисал в гадаене на ставащото между двете жени, че изпуснах мисълта на човека.

- Извинете, ще повторите ли последното?... – прекъснах го аз и той изпуфтя раздразнено, но все пак благоволи да повтори казаното. Обърнах гръб към Мел и Стейси, за да не се разсейвам и да се концентрирам върху гласа в телефона.

След около три четири минути се върнах в нашия малък кръг на внимание и се усмихнах, макар и да не ми беше до усмивки. Минах зад гърба на Стейс, докосвайки леко с пръсти раменете й, и се настаних на мястото си. Анализирайки набързо положението, усмивката ми леко се постопи, но реших да го обърна на шега.

- Кой е умрял? – засмях се, поглеждайки първо към Мел и после към Стейс.

_________________
*

If you've been bad - Oh Lord I bet you have...
And you've not been hit by flying lead
You'd better close your eyes, you'd better bow your head
Wait for the ricochet...
*Spoiler:
avatar
Skylar Hadley

Име : Скайлар Хадли.
Брой мнения : 66

http://dark-thoughts.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Стейси Хатауей on Нед Мар 04, 2012 4:13 pm

Докасването му ме успокои и му се усмихнах. Шега му се опитваше да разведри настаналото мрачно настроение. Не знам колко беше подействала, но се чувствах по-спокойно след като се върна.
- Предполагам с теб ще се случи нещо, като се има предвид колко сериозно говореше по телефон.
Никога не беше сериозен с всичките негови така наречени клиенти. В какво ли се беше забъркал този път. Надявах се като да не повярва човек да е нещо по-сериозно или поне малко по-законно., но ен вярвах. Той си беше такъв, а аз вече бях свикнала с това и не обръщах внимание.
- Какво ще кажете някой път да отидем заедно да се позабавляваме, защото това тук е по-скоро като разпит, а пък първата подобна среща винаги е малко неловка. В някоя дискотека например, има дости широк фрон за флирт.
Беше си така. В една претъпкана дискотека винаги човек можеше да намери с кого да пофлиртува или дори да завърши на друго място. Усмиханх се и на двамата. Наистина исках да разтопя ледовете между мен и Мел, защото съм сигурна, че това беше което ще иска Скай, а аз щях да се опитам да го направя щастлив.

_________________
I wan't cry for you, my mascara is too expensive!!!

avatar
Стейси Хатауей
Famous
Famous

Име : Стейси Хатауей
Брой мнения : 3120

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Мел Петрова on Нед Мар 04, 2012 4:43 pm

- Да..
Казах аз, като вообще не смятах скоро да излизам с тях или ако го правех определено щях да водя мъж със себе си. Но кой за бога? Предполагам трябваше в най-скоро време да си намеря някой свестен мъж и да забравя Скайлар, защото той беше загубена кауза. Явно съдбата не искаше да сме заедно.
Въздъхнах леко и отново се усмихнах.
- Скайлар, кой ти се обади?
Попитах аз и отпих последната глътка кафе.
Дано Скайлар не се беше замесил пак с грешните хора, защото наистина щях да го убия. Писна ме да ме привикват в ареста, защото е сграфил. Не му се сърдех, но това не беше неговото призване. Той беше добър по характер и със сигурност можеше да си намери хубава работа. Той беше работлив, а не някой мързел, пък е гаджето му беше Стайси, което си беше привилегия. И моята помощ да искаше щях да му я дам, но малко се съмнявах. Сега бях на второ място в живота му.

_________________


that moment you realize you love someone

avatar
Мел Петрова
Famous
Famous

Име : Мел Петрова
Брой мнения : 1728

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Skylar Hadley on Пон Мар 05, 2012 8:04 am

Стейси беше брилянта, както винаги. Имаше тази съобразителност, която липсваше при мен и ме правеше плашило в очите на потенциалните ми приятели, които като решеха да се сближават с мен, ги отблъсквах сякаш сме еднополюсни магнити. Стиснах ръката на Стейс за момент, безгласно казвайки й с очи „Благодаря”. Мел може би нямаше да иска да излезе с нас, но ако трябваше, щях да ида до тях и собственоръчно да я изритам от там. Не можеше вечно да седи в онзи апартамент.

- Тогава кога сте свободни? – погледнах ги. - Тази вечер, утре...?

Когато и да кажеха, щях да дойда. За разлика от тях, аз нямах такива големи ангажименти... все още. Разбира се, напълно по детски се надявах да не попитат за обаждането и, разбира се, те попитаха. Явно ме познаваха по-добре, отколкото мислех. Изражението на Мел загатваше, че очакваше пак да съм се забъркал в нещо, което никак не беше далеч от истината. Погледнах първо Мел и после Стейси, усмихвайки се, макар и очите ми да шареха леко нервно. И понеже не можех да ги излъжа, просто толкова уверено, че чак аз си повярвах, казах:

- Всичко е под контрол.

Хаха. Какъв виц. Усмивката ми се разшири, сякаш да докаже истинността на думите ми.

- Та... – дадох на заден. – Кога ще излезем? – посочих предупредително Мел с пръст. – И само смей да не дойдеш.

_________________
*

If you've been bad - Oh Lord I bet you have...
And you've not been hit by flying lead
You'd better close your eyes, you'd better bow your head
Wait for the ricochet...
*Spoiler:
avatar
Skylar Hadley

Име : Скайлар Хадли.
Брой мнения : 66

http://dark-thoughts.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Стейси Хатауей on Пон Мар 05, 2012 8:30 am

Погледнах го усмихвайки се на изведбъж събудилото се в него желание. Не беше нормално да е толкова ентусиазиран за такова нещо и съм сигурна, че и на двете ни беш ясно, че става нещо. Нямах никакви проблеми с вечерните излизания, така че аз лично можех да го направя още тази вечер, макар и да се чувствах малко изморена още от сега.
- За мен лично няма значение.- обърнах се към него с усмивка.- Предполагам вече знаеш колко много обичам нощните изживявания.
Това обаче съвсеем не беше нещото, което в момента ми привличаше интереса. Беше ясно че става нещо, а Скайлар само увърташе. Очевидно беше, че и Мел не вярваа особено на това"Всичко е наред". А пък опитът му да смени темата. Започвах да се чудя трябва ли да се притеснявам.
- Преди да разберем кога и къде ще ходим, ти ще ни кажеш какво криеш.- не го гледах в очите.- Убедена съм, че и Мел не ти вярва особенно и иска да научи.
Не го правех, защото бях параноичното гадже искащо да разбере, коя отново му звъни по телефона. Просто се притеснявах и не искам да го гледам в очите, за да не види точно това. Затова погледнах към Мел и й се усмихнах.

_________________
I wan't cry for you, my mascara is too expensive!!!

avatar
Стейси Хатауей
Famous
Famous

Име : Стейси Хатауей
Брой мнения : 3120

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Мел Петрова on Пон Мар 05, 2012 4:00 pm

Познавай Скайлар много добре и знаех, когато ме лъжеше. Или сменяше темата или просто казваше една от тези реплики, че всичко е наред и да не се притеснявам. За пръв път бях съгласна със Стейси за едно нещо, че Скайлар ни дължи истината.
- Стейси е права, по-добре ни кажи какво се случва с теб.
Стейси не го поглеждаше в очите, но аз го направих. И да ми се ядосаше не ми пукаше, щеше да му мине и да ми се обади, за да ми се извини. Мразеше да го разпитвам, но аз винаги го правех.
Повдигнах веждите си като бях сигурна, че той няма да каже истината. Винаги трябваше да научавам от полицията.
Да си призная, преди малко бях изревнувала когато двамата се докосваха. Тяхните докосвания бяха толкова различни, отколкото моите и на Скайлар. Те бяха преизпълнени с желание, а нашите бяха просто приятелки закачки. Като се замислех, до някъде имах повече предимства от Стейси. Все пак, ако някога скъсат те никога нямаше да си проговорят, а приятелите остават заедно завинаги, защото са просто приятели. Това намали малко ревността в мен, но все пак още я имаше.

_________________


that moment you realize you love someone

avatar
Мел Петрова
Famous
Famous

Име : Мел Петрова
Брой мнения : 1728

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Skylar Hadley on Вто Мар 06, 2012 8:35 am

Стиснах устни и въздъхнах тежко, усмихвайки се пораженски и извръщайки поглед настрани. Знаех си, че щяха да ме надушат. Ако им кажех, че не е нищо важно, нямаше да ми повярват... Не трябваше да изглеждам толкова сериозен, трябваше да го карам по-небрежно и да обясня, че ми се е обадил поредния, който иска фалшива шофьорска книжка или фалшива диплома.

- Обади ми се един много важен човек – казах накрая, вдигайки глава. Този път казвах истината. – Ще ми помогне да започна нормална работа.

Съзнателно пропуснах да отбележа към каква общност принадлежеше въпросният важен човек. Нямаше и да го направя. Никой, абсолютно никой, не биваше да знае, защото щеше да стане страшно и тогава нямаше да мога да направя нищо, за да отърва Стейс или Мел от лапите на... важния човек. Ако ще да възкресят Инквизицията, за да ме измъчва, нямаше да им кажа. Беше наистина нездравословно да си правиш шеги с мафията.

Усмихнах се.

- Е? Кога си свободна, Мел? – обърнах се към нея, поглеждайки я с поглед, който носеше ясно послание: Свободна си тази вечер, разбра ли?

_________________
*

If you've been bad - Oh Lord I bet you have...
And you've not been hit by flying lead
You'd better close your eyes, you'd better bow your head
Wait for the ricochet...
*Spoiler:
avatar
Skylar Hadley

Име : Скайлар Хадли.
Брой мнения : 66

http://dark-thoughts.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Стейси Хатауей on Сря Мар 07, 2012 9:57 am

Скай и нармална работа. Това вече беше нещо ново и абсолютно неочаквано. Не веднъж му бях казвала да опита, но сега като го чувам от неговата уста просто ми се струва някак невъзможно. Не не му вярвах, просто не можех да си го предтавя да прави нещо по-законно от фалшифициране на нещо.
- Ето на това му казвам аз изненада.- казах й му се усмихнах.- Бешее крайно време да се вразумиш и да спреш да се занимаваш с тези глупости.
Или по-скоро крайно време аз да спра да се притеснявам. Знаех че внимава до колкото може, но въпреки всиччко ме беше страх за него. Не се знаеше кога ще е следващия път, когато го хванат да прави нещо не законно и тогава няма да е само арест. Това беше нещото, което ме притеснява най-много. След това той отново започна да разпитва за излизането вечерта. По погледа на Мел си личеше, ча тази идея и се струва абсурдна и че няма особено желание да го направи.Усмихнах се към Мел и допълних:
- Хайде рядко се случва да чуем нещо толкова хубаво и законно за него. Имаме повод да празнуваме.
Или по-скоро да се напием както ставаше попринцип. Лошото обаче е че веднъж напие ли се човек спира да мисли особено и тогава никой не може да отговаря за действията си, но какво пък. Все още имах някаква надежда, че може да бъде забавно.

_________________
I wan't cry for you, my mascara is too expensive!!!

avatar
Стейси Хатауей
Famous
Famous

Име : Стейси Хатауей
Брой мнения : 3120

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Мел Петрова on Сря Мар 07, 2012 3:33 pm

Замислих се за момент и после отново усмивката грейна на лицето ми.
- Какво пък, няма да изгуба нищо, ако прекарам една вечер с приятели.
Отвърнах аз и се замислих над думите на Скайлар. Определено не му вярвах, но не исках да го притискам, когато искае щеше да ми сподели в како се е замесил този път.
- В коя дискотека искате да отидем?
Попитах аз и бръкнах в чантата си, изкарах протмонто си и извадих пари за цялата сметка.
Отново погледнах към Стейси и Скайлар. Честно казано не ми се излизаше с тях. Те със сигурност щяха да си разменят нежности, а аз не исках да ставам свитедел на това. Не знаех дали ще издържа без да се разкрещя, но все пак не исках да ставам подозрителна пред Стейси, бях и направила достатъчно лошо впечатление.

_________________


that moment you realize you love someone

avatar
Мел Петрова
Famous
Famous

Име : Мел Петрова
Брой мнения : 1728

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by София Стюарт on Пон Май 13, 2013 8:35 pm

Без значение, че вече бе средата на май, в Лос Анджелис градусите се усещаха, като че ли беше средата на август. Слънцето сипеше жегата си още от ранните часове на деня и ставаше все по-трудно да се намери място, където да се разхладиш. Плажовете бяха пълни, хората избягваха да излизат навън, освен ако не бе наложително.
На мен, както винаги, ми се налагаше да съм постоянно в движение. Работата ми го изискваше. Работни срещи, проби на менюта, огледи на ресторанти, църкви и банкетни зали - нон-стоп се придвижвах от едно на друго място, а при невероятните жеги на Калифорния, това изтощаваше до краен предел. Тази сутрин бях решила да прекарам в едно кафене близо до дома ми, където сервираха прекрасни ледени фрешове, а и винаги имаше място за сядане, тъй като не беше особено известно. Закътаното му местоположение го правеше идеално за работа или почивка и благославях момента, в който се бях натъкнала на него.
Бутнах тежката врата и на момента ме обля хлад и аромат на пресни кроасанчета и кафе. Въздъхнах тихо, защото знаех, че ме очакват няколко необезпокоявани часа на изграждане на схеми за разположение на маси и удовлетворяване на желания на клиенти за едно дълго планирано събитие. Е, поне ще бъде на хладно. Доближих малкия бар и с усмивка поръчах от любимия ми леден фреш от портокал и ягода. Избрах си една малка маса в дъното на кафенето, далеч от останалите четири заети също с работещи хора маси. Отпуснах се тежко на стола и посегнах към чантата с компютъра си.
В този момент, погледът ми се спря на човекът, застанал с профил към мен на една от заетите маси. Този профил ми беше познат отнякъде и аз още по-втренчено зазяпах неподозиращия човек. Работата ми бе свързана със срещане на много хора. Бях добра в запомнянето на физиономии, но не и имена и в този миг бях убедена, че познавам този мъж отнякъде. След още няколко секунди на взиране в лицето му, най-накрая лампичката ми светна.
- Джаксън! - възкликнах, след като станах и се доближих до масата.
Джаксън Кларк, мой познат от доста време, с когото се бях виждали покрай общи познати преди и си спомням, че си бяхме допаднали като характер и интереси. Не се бяхме виждали от цял век, но пък какво по-хубаво време да се засечем.
- Здравей, как си? - ентусиазирано го поздравих, като се надявах да не се уплаши от вълнението ми и поне да си спомня коя съм.

_________________

Wild hearts can't be broken.
avatar
София Стюарт
Famous
Famous

Име : София Джеймс Стюарт
Брой мнения : 846

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Джаксън Кларк on Пон Май 13, 2013 8:49 pm

Последните няколко седмици водех доста застоял живот и сам не можех да си обясня точната причина. Бях си взел отпуска, защото стресът около работата ми се насъбра доста. С всеки изминал ден получавах все повече и повече запитвания от различни фирми дали желая да стана техен фотограф, което автоматично означаваше да прекратя останалите си договори. Проблемът беше, че изобщо не се оплаквах от заплащанията си и работната среда и не съм сигурен, че съм готов да загърбя това заради евентуално подобрение, което дори не можех да гарантирам. Заради това си взех една седмица почивка, през която да се откъсна от света и да помисля над това, как искам да продължа кариерата си и да се реализирам.
Топлият следобед ме приветстваше да изляза навън и точно това смятах да направя. Облякох си бяла тениска и тъмносини дънки, сложих си слънчевите очила тип "полицейски" и излязох от апартамента си. Реших да се поразходя до центъра и след около 20 минути вече бях там. Зачудих се на къде да се отправя. Все още беше рано за вечерни заведения, но и късно за обяд. Може би трябваше да звънна на някой приятел, но изведнъж осъзнах, че нямах време да се разправям тепърва с уговорки.
Видях едно от любимите ми кафенета - Magic. Тръгнах натам и влязох вътре, като си поръчах едно еспресо и седнах на една маса до прозореца. Извадих таблета си и загледах нещо в интернет, когато нечий глас ме повика. Обърнах се и видях една доста позната физиономия на млада дама, която седеше срещу мен.
- София Стюарт! - казах толкова силно, че дори момичето зад касата се обърна. - Здравей. Как си, какво правиш тук? - попитах я. Не можех да повярвам, че я виждам тук.

_________________


avatar
Джаксън Кларк
L.A. citizen
L.A. citizen

Име : Джаксън Кларк
Брой мнения : 211

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by София Стюарт on Вто Май 14, 2013 6:14 pm

В момента, в който Джаксън изкрещя името ми, сякаш огромен камък на облекчение падна от сърцето ми. Само си представете колко глупава би била ситуацията, ако той не се бе сетил коя съм. Все пак бяха минали доста месеци, през които не се бяхме виждали. Имаше един период, преди няколко години, по време на който излизахме в обща компания всяка седмица. Бяхме се събрали една банда луди глави, които по цяла вечер скитаха из улиците на Ел Ей, без да им пука особено дали на следващия ден ще стават в ранни зори кой за работа, кой за лекции. Бяхме си създали определено едни страхотни спомени.
Но с времето, както всичко хубаво, и това намери своя край. Част от компанията продължиха образованието си другаде в страната, друга част напуснаха Америка в търсене на щастие на друго място, а трета част (в която попадахме и аз, и Джаксън) остана да работи тук. И макар че си обещахме да се чуваме и да се виждаме, все пак ежедневието ни не ни позволяваше и ние донякъде забравихме за приятелските клетви.
В момента бях толкова щастлива, че се виждах със стар познат - имах нуждата да изпитам това чувство. Знаех, че сега определено щяхме да се впуснем в спомени, а защо пък да не възобновим контактите си отново? За Джаксън знаех, че е известен фотограф и има тесни връзки с големи звезди и бях страшно радостна за него.
- О, знаеш... работа и пак работа. Мисля, че ти много добре ме разбираш - засмях се в отговор на въпроса му - Иначе съм добре, не се оплаквам. Живеем в един град, а дори една среща не можем да си уговорим, ей!
Изведнъж ме обзе носталгия и гушнах Джаксън. Едно време той ми беше като братче - споделяхме си и се смяхме на всичко, имали сме безброй луди пиянски вечери.
- Разказвай - подканих го, като приседнах леко на стола до него - Как върви при теб? Знам, че никак не стоиш извън светлините на прожекторите! - засмях се.

_________________

Wild hearts can't be broken.
avatar
София Стюарт
Famous
Famous

Име : София Джеймс Стюарт
Брой мнения : 846

Върнете се в началото Go down

Re: Кафене "Magic'

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Върнете се в началото

- Similar topics
» Magic

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите