Палмър забеляза промените в лицето на Кейт, докато треше разказът й. Поредната болна тема, помисли си Тейт и се напсува наум за постоянните въпроси, които задаваше.
Дръпна си от цигарата и бавно, премисляйки чутото, я загаси.
- Какво разбираш под опит в любовта? - засмя се искрено русото момче. - Защото, ако е от тези, които завършват в леглото, аз мога да те "науча"..
Иронията в гласа му бе едва доловима, но той я усети прекалено добре. Да, можеше да я превърне в богиня в секса.. И? Какво от това? Нима бе нещо невероятно, че бе преспал с повече създания от женския пол, отколкото можеше да преброи някога?
Тейт тръсна глава. Не искаше да се задълбочава в мислите си.
- Ти поне си се влюбвала - додаде той, отпивайки и почти изпразвайки чашата си. - Никога досега не ми се е случвало, признавам. Всичко е било само и единствено секс. Имал съм доста приятелки, които са ми казвали, че ме обичат и аз съм отвръщал със същото, но никога на практика не съм обичал истински..
Какво по дяволите?, изникна в съзнанието на Палмър, Та ти дори не знаеш какво означава да обичаш истински или как изобщо се прави подобно нещо..
Отново тръсна глава. Този път се бе зачудил дали всъщност искаше да разбере изкуството на любовта или се чувстваше достатъчно добре и неосведомен.
Стига!, Тейт отново се напсува наум, Смени темата.
- Имам идея - започна момчето леко неуверено. - Какво ще кажеш да се разходим по плажа? Бих предложил да си вземе китайско и пуканки и да гледаме филм, но бъдещия ни дом се ремонтира... Та, какво мислиш?
Нямаше представа откъде му хрумна тази идея, но спонтанно си припомни как му се бе доплувало преди няколко дни и просто се сети за морето.