| Кой е онлайн? | Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост
Нула
Най-много потребители онлайн: 20, на Нед Юли 31, 2011 12:30 am
|
| | | Апартамента на Мел Петрова | |
| |
| Автор | Съобщение |
|---|
Skylar Hadley New place. New star. New life.

Брой мнения: 66
Character sheet Най-важното за героя: You better run, better run, faster than my bullet .. ;]
 | Заглавие: Re: Апартамента на Мел Петрова Вто Фев 21, 2012 8:33 pm | |
| Мисълта, която ми се изплъзваше, сякаш започна да ми се смее. Подигравателно. Сбърчих вежди и се опитах да се изправя, но залитнах и замалко не паднах – в последния момент възстанових равновесието си и вече започвах да се нервя на факта, че бях пиян, щом не можех да подредя собствените си мисли в ред...
Какво искаше да каже Мел? Знаех, че имаше нещо повече от тези комплименти, нещо скрито под думите й. Така рязко се бе отделила от мен, че нахлулият между нас въздух ме изпълни с недоволство. Беше много приятно така, както я бях прегърнал преди минутка. Какво я бе накарало да се отдели от мен така? Аз ли я бях обидил? Бях ли казал нещо, с което да я засегна?... Какво ставаше с нея? Имам предвид – какво наистина ставаше с нея? Макар и пиян, можех да разбера, когато най-добрата ми приятелка се държи странно дори и в криза.
Влачейки крака, отидох до нея пред огледалото и я заставих да се обърне към мен, поставил длани на крехките й рамене. Щом видях сълзите на лицето й, сърцето ми отново се сви. Протегнах ръка и изтрих мокрите участъци по страните й, след това отново я сграбчих в обятията си.
- Ти нищо никога не прецакваш, Мел – казах й тихо. – Ти си най-близкия ми човек на този свят. Дори Стейс не ми е толкова близка. Каквото и точно да те мъчи сега, знай, че всичко ще бъде наред. Всичко ще се нареди, ще видиш.
Всичко винаги все някога се оправяше. Никое лошо не бе завинаги, нищо не бе вечно и всяко нещо все някога изчезваше. Добри моменти, лоши моменти, сълзи, смях... Всичко бе преходно – идва и отминава, разчиствайки пътя за съдбата ни.
- Обещавам ти, че ще всичко ще е наред.
|
|  | | Мел Петрова Hey babe, I'm a rockstar.

Брой мнения: 1608
 | Заглавие: Re: Апартамента на Мел Петрова Вто Фев 21, 2012 9:12 pm | |
| Усмихнах се на думите му. Усещах топлината на тялото му, до своето. Моментът беше перфектен. Обивх ръцете си около него и го притиснах силно до себе си. Усетих мириса на парфюма ми примесен с алкохола. - Обичам те... повече от колкото си мислиш. Добавих накрая. Не исках да го пускам, никога. Няколко минути стояхме така вкопчени един в друг, след това го пуснах. Отново ми се прииска да го целуна, но се усетих и се спрях. - Ще останеш тук до сутринта, нали? Попитах аз и се надявах отговора му да е "да". Не исках да си ходи... исках да се сгушим в леглото и да гали косите ми докато не заспя. Зачудих се дали е възможно да обичаш някого толкова силно... Да си готов на всичко за него, но да знаеш, че той никога няма да е твой. Може би .. може би, ако сега той не беше обвързан щях да му кажа истинските си чувства, но все пак имаше едно голямо "АКО", което ми пречеше. Докато чаках отговора му отново се върнах в спалнята ми. Беше цялата в бебешко розово. Обожавах я, но сега ми изглеждаше студена и грозна. Беше неподредена и миришеше на цигари. От колко време в леглото ми не беше спал мъж? От месеци... четири месеца, може би?Последният беше някакъв луд фен, който беше уникално сладък и за щастие не беше по-малък от мен. Все пак не исках да ме обвинят в педофилие. |
|  | | Skylar Hadley New place. New star. New life.

Character sheet Най-важното за героя: You better run, better run, faster than my bullet .. ;]
 | Заглавие: Re: Апартамента на Мел Петрова Вто Фев 21, 2012 9:29 pm | |
| Ако бях момиче или гей, или поне по-чувствителен, определено щях да се разплача. Особено в това състояние.
Колкото и глупаво да звучеше, досега никой не ми беше казвал, че ме обича. Никой никога не ми беше показвал, че е загрижен за мен по този начин, с тези две думички. Моментът направо ме съкруши, всичко в мен се срути с гръм и трясък. Беше интересно как две думи можеха да преобърнат целия ти свят отвътре навън; колко малко му е нужно на човек, за да се почувства жив, да се почувства някой, не просто да съществува, а да живее.
- Разбира се, че ще остана – отвърнах с малко закъснение, изтръгвайки съзнанието си от шока, в който беше изпаднало. Сигурно съм приличал на някой идиот, зяпнал в една точка и сякаш хипнотизиран от нея. – До сутринта, до другата сутрин, цяла седмица, ако пожелаеш.
Изискваше се голям кураж, за да кажеш на някой, че го обичаш. Да му кажеш, че... го обичаш повече, отколкото си мисли?... Чакай малко. Това какво трябваше да означава? Повдигнах вежди, стисвайки устни в тънка линия. Явно наистина държеше на мен, което ме накара вътрешно да потръпна.
- И аз те обичам, Мел – последвах я в стаята й и седнах на земята до леглото й. – Повече, отколкото бих обичал сестра си, ако имам такава. – направих кратка пауза. – Чела ли си „Брулени хълмове”?
|

| Заглавие: Re: Апартамента на Мел Петрова Вто Фев 21, 2012 9:53 pm | |
| Пеперуди зашаваха в корема ми. Усетих как усмивка се разстила по лицето ми. Беше толкова прекрасен, всяка една частица у него. Бях чела книгата "Брулени хълмве", когато бях тийнеджър. - Това не е ли една от най-романтичните книги? Падах си по такъв тип истории. Почти всички имаха хубав край. Обичах да се потапям в историята и понякога докато не прочетех една книга не я оставях. Преди да изчакам да потвърди или отрече казах: - Защо ме попита дали съм я чела? Аз седнах на голямото легло, а той ме гледаше отдолу. Харесваше ми това, че беше готов да остане с мен дни и нощи. Неговата компания никога нямаше да ми писне. Напротив тя винаги ме правеше повече от щастлива. В момента не ми се спеше, усещах още тъпа болка в китките си. Погледнах ги разсеяно и забелязах, че от лявата ми ръка все още се стича струйка кръв, но напълно я игнорирах. До утре раните щяха да хванат коричка и всичко щеше да е наред. Мениджърката ми със сигурност щеше да е много повече от ядосана, но за нея щях да се погрижа по-късно. Може би дори щях да я уволня. И без това ми беше писнало от капризите ѝ. Винаги ми казваше какво да правя, сякаш и бях кукла но конци. Въпреки, че благодарение на нея сега съм толкова известна, наистина беше много груба с мен. Едва ли са държали Майкъл Джексън под ключ само защото се е напил и се е забивал със свои фенки. Бас ловя, че е хвърлил една майна на всички, които са го накарали да направи това и си е живял живота. |

| Заглавие: Re: Апартамента на Мел Петрова Сря Фев 22, 2012 9:19 am | |
| „Брулени хълмове”. Най-невероятната книга, която бях чел. По принцип, дори и с моя начин на живот, все бях намирал време да чета книги. Просто минавах през някоя библиотека, взимах книгата, която ми хареса, и продължавах напред. Четях по пейките, когато не можех да заспя, или в изоставените сгради, или в евтините мотели, в които понякога имах щастието да отседна. И след като я прочетях от корица до корица, отивах в пощата и я пращах до библиотеката, от която съм я взел. Имаше само една книга, която не бях върнал.
„Брулени хълмове”.
Бях я взел от едно градче в Тениси и просто се бях влюбил в тази книга. Сърце не ми даваше да я върна. За жалост в цялата тази суматоха с установяването на едно място, я бях изгубил някъде и колкото и да я търсих повече, така и не я намерих. Изправих се на крака и извадих от вътрешния джоб на якето ми малката манерка с уиски.
- Защото се чудя дали я имаш – отвъртях капачката и отпих една голяма глътка от алкохола. Щом видях как на лицето на Мел изгря усмивка, вече се бях поуспокоил и можех да си позволя тази малка волност, която да притъпи болката, която заплашваше да ме обземе и да ме хвърли в екзистенциална криза. Не можех да си позволя лукса да бъда слаб. В крайна сметка, всичко вече бе минало, нали? Вече не бях скитник, имах си дом, имах си дори кола (поне напрактика) и работа... Е, последното не бе особено сигурно и легално, но пак беше нещо. Вече не бях номад и водех някакво жалко подобие на нормален живот, с жалко подобие на нормални човешки взаимоотношения. – Моята я изгубих някъде, като пристигнах в Ел Ей.
Само Мел и Стейси знаеха истинската ми история. Знаеха това, което наистина се бе случвало през живота ми, а не онази история за Лондон, според която там съм израснал в сиропиталище, после ме е осиновило едно семейство и съм завършил някаква си гимназия. На Мел й имах доверие и знаех, че не би казала това на някой, без да съм съгласен. В крайна сметка, ако хората знаеха истината за мен, то тогава бих бил адски прецакан.
Протегнах към Мел манерката с алкохол, предлагайки й. Тетрална усмивчица се плъзна по устните ми.
- Ще съм много щастлив, ако я имаш - казах леко провлачено. - Иска ми се да я прочета пак.
|

| Заглавие: Re: Апартамента на Мел Петрова Сря Фев 22, 2012 4:53 pm | |
| Не знаех, че Кол си пада по четенето. Постоянно ме изумяваше. Предложи ми от уискито си и аз без да помисля отпих голяма глътка. Знаех, че това не е добра идея - да пия, докато той е при мен. И все пак го направих. Отново му подадох манерката и се изправих на крака. Отидох до рафта с книги и се потърсих името на книгата сред тях. Повечето не ги бях чела, просто си стояха за красота. Най-накрая открих я открих. - Иии.. ето я. Усмихнах се и му я дадох. - Подарявам ти я. На мен не ми е нужна. Никога не съм била устойчива на алкохол. Още от първата чаша вино и не знам на коя планета се намирам. И все пак, в момента усетих как гърлото ми изгаря и се нуждая от алкохол. Тази вечер бе странна.. Кръв, непосподелена любов и алкохол. Такива неща не се ли случваха само и единствено в книгите. Още стоях права, докато Скайлар разглеждаше книгата. Явно, наистина си пада по романтичните истории. Както казах изумява ме с всяка изминала минута. - Какво ще кажеш да донеса цяла бутилка уиски? Сигурна съм, че имам в кухнята.. Всеки нормален човек има алкохол в къщата си. Не дочаках отговора ми, бях сигурна, че е съгласен. Затичах се към кухната и отворих големия шкаф с алкохолните напитки. Взех някакво уиски и отидох отново в спалнята. Подадох го на Скайлар, защото със сигурност не можех да го отворя, особено в това състояние. - Едно но мега да си обясня... Обичаш тази книга- посочих към книгата- Което означава, че си падаш романтик... Никога не съм те виждала като такъв. Жалко.. искаше ми се да го видя в тази роля и аз да съм жената, на която ще поднесе 999 рози в знак на обичта си. Ще направи сам вечерята и ще запали свещи.. Стига съм мечтала, тези неща никога нямаше да станат истина. |

| Заглавие: Re: Апартамента на Мел Петрова Чет Фев 23, 2012 11:19 pm | |
| Широка усмивка се разстла по устните ми. Аз? Романтик?... Хм. Макар и да не ми се искаше, донякъде наистина бях романтик... Стига да го пожелаех и жената, заради която е цялата тази романтика, да си заслужаваше усилията. Тоест, стига да имах сериозни чувства, не просто някакво увлечение, автоматично ставах романтик. Беше изтъркано и старомодно, знам, но на мен не ми пукаше. Това бе моят стил, а и в крайна сметка не ставах всяка сутрин, за да впечатлявам другите.
Никога не съм се вслушвал в мненията на останалите. Никога. Независимо дали са били лоши или добри. Аз си бях едно твърдоглаво магаре, което слушаше само себе си и, ако го устройва, което не се случва почти никога, и другите.
Отворих бутилката за секунда и отпих от нея, подавайки я на Мел. Нея лесно я хващаше алкохола и се чудех доколко щеше да издържи, преди да започне да се хили неудържимо и да говори провлачено... като мен.
- Обичам тази книга, да... – казах. – И може би съм романтик. Страшно старомодно.
Засмях се и разгърнах корицата на книгата, отваряйки на произволна страница и взирайки се в буквите, но без да чета.
- Благодаря за подаръка, Мел. Щом е от теб, ще го пазя като очите си.
Усмихнах се и оставих книгата настрани, взирайки се в лицето на Мел. Започнах да мигам с усилие и чертите на всичко заобикалящо ме някак си се изкривиха и размазаха. Стиснах очи и разтърках чело, за да орося съзнанието си.
- Всъщност, и аз имам малък подарък за теб – допълних и усмивката ми се разшири. – Щях да забравя...
Започнах да си бъркам в джобовете и накрая извадих от някъде ключовете на колата си, подавайки ги на Мел.
- Подарявам ти античната си трошка, Додж Чарджър, модел от 1970. Ако някой път си ядосана и се чудиш какво да чупиш... – вдигнах рамене и се позасмях. – Идеално кошче за душевни отпадъци.
|

| Заглавие: Re: Апартамента на Мел Петрова Пет Фев 24, 2012 10:29 am | |
| Кола? За мен? Това беше велико.. и безрасъдно. Не беше добра идея, когато съм ядосана да шофирам, ами ако катастрофирам?! - Аз.. това си е твоята кола. Казах и отпийнах от бутилката уиски. Скайлар ме погледна сякаш, ако не я примех щеше да ми се разсърди. - И все пак... ще я приема. Прегърнах отново, силно Скайлар. - Благодаря ти.... ти си най-прекрасният приятел в целия свят. Отдръпнах се от него и погледнах през прозореца. Вече беше почти светло. Той беше дошъл вкъщи някъде в четири чеса. Погледа ми веднага потърси часовника. Сега беше почти седем. Всяка сутрин в толкова часа идваше шибаната ми мениджърка. Не исках тя и Скайлар да се срещат. Бог знае какво щеше да и каже или направи, особено в това си състояние. Точно като по часовник на вратата се звънна. Очакваше се да е заключена, но през ноща Скайлар няма как да го е направил. Той бързаше, за да ми помогне. Притеснение се надигна в мен. - Скайлар, трябва да си ходиш. Казах хладно, а той ме дъри с недоумяващ поглед. - Не през вратата... аз съм на първият етаж... просто ще скочиш. Правил си го и преди. Говорех това, но не исках той да си тръгва. Може би, по-късно той отново щеше да дойде.Той все още стоеше на земята, а аз го погледнах с умолителен поглед. - Моля те.. Изрекох аз и той се изправи. В този момент входната врата се отвори и чух как мениджърката ми ме вика по име. Това беше лудост. Отворих вратата към голямата тераса и бутнах Скайлър навън, после затворих и пуснах завесите. И да не беше слязъл поне нямаше вероятност онова говедо да го види. |
|  | | | | Апартамента на Мел Петрова | |
|
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |